250 g brasna
malo soli
2 kasike putera
2 zumanjka
100-120 g rastopljenog putera
1,5 kg kiselih jabuka
50 g grozdjica
malo cimeta i malo soka od narandje ili ruma
Braon secer( 2 pune sake)
secer u prahu
Brasno, malo soli, 2 kasike putera i 2 zumanjka staviti u jednu posudu. Mijesiti dok tijesto ne pocne da se odvaja od ruba posude. Tijesto premazati puterom i ostaviti 60 min da odstoji na sobnoj temperaturi. Jabuke oprati i izrezati na listice(ostaviti koru). Grozdjice natopiti u soku od narandje ili rumu. Kada se je tijesto odmorilo razvuci ga na stoljnjaku. Jabuke, grozdjice, cimet i braon secer podjeliti preko tijesta ( ne do rubova...rubove ostaviti otprilike 3 cm prazne). Strudlu zavijati sa stoljnjakom i cijelo vrijeme tijesto pri savijanju mazati puterom. Zatvoriti rubove strudle i premazati je cijelu puterom. Peci u zagrijanoj rerni na 200C 30- 40 min. Pecenu posuti sa secerom u prahu.
PS....Toploj strudli lijepo cuci kugla sladoleda od vanile :)
No comments:
Post a Comment