200 g brasna
3 kasike kakao
1/2 kasicice praska za pecivo
50 g secera+15 g secera
1 kesica vanilinog secera
malo soli
100 g putera
1 narandja
300 g tecnog slaga
250 g cokolade za kuhanje
Izrada tijesta:
Brasno, kakao i prasak za pecivo pomjesati skupa. Dodati 50 g secera, vanilin secer, so, 100 g putera i 3 kasike vode. Izraditi tijesto, zamotati u foliju i ostaviti pola sata u frizideru da odstoji.
Naradju oprati toplom vodom i posusiti, a zatim pola kore oguliti i staviti u tecni slag, drugu polovinu narandje izrendati sitno i pomjesati sa 15 grama secera i ostaviti da se susi na back papiru.
Mafin forme okrenuti i namazati puterom. Pec zagrijati na 200C.
Tijesto razvaljati izmedju 2 back papira i izrezati 12 krugova 9 cm, poloziti na mafin forme i rukama lagano oblikovati zdjelice. Peci 15 min i ostaviti 5 min da se prohladi. Cokoladu izrezati, a tecni slag zagrijati, potom odstraniti naradjinu koru i spustiti cokoladu u topao slag. Kada se cokolada rastopi ostaviti cokoladni slag da se prohladi 30 min na sobnoj temperaturi koji treba vise puta promjesati. Cokoladni slag podjeliti u predhodno prceno tijesto i ostaviti 2 sata u frizideru da se cokoladni slag stisne. Tortice ukrasiti sa ribanom korom nadje u seceru.
No comments:
Post a Comment