4 jaja
80 g secera
120 g brasna
150 g cokolade za kuhanje
300 g sumskog voca
80 g secera u prahu
6 listica zelatina
100 g jogurta
700 g slaga
sok od pola limuna
1 kesica vanile
150 g malina
listici badema
Umutiti zumanca sa 80 g secera, dodati ulupana bjelanca i preko prosijati brasno, sve pomjesati i staviti u jedan kalup za pecenje(kalup obloziti papirom za pecenje).
Peci na 190 C otprilike 20 min. Koru ohladiti i prerezati na sredini. Donju koru okrenuti i premazati rastopljenom cokoladom, kada se cokolada ohladi koru poloziti ponovo u kalup koji je oblozen sa papirom za pecenje. Jogurt umutiti sa secerom u prahu i limunom, dodati pasirano voce. Zelatin nakvasiti u hladnoj vodi(5 min), zatim ga iscjediti i ugrijati malo pa dodati u voce. Umutiti 400 g slaga i pomjesati sa vocem, kremu staviti na koru koja je u kalupu pa poloziti drugu koru. Tortu staviti u frizider (4 sata). Listice badema peci na 100 C dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon 4 sata izvaditi tortu iz kalupa. umutiti 300 g slaga sa vanilom. Tortu premazati i ukrasiti sa malinama i listicima badema.
No comments:
Post a Comment